SQL/DB Error -- [
    Error establishing a database connection!
  1. Are you sure you have the correct user/password?
  2. Are you sure that you have typed the correct hostname?
  3. Are you sure that the database server is running?
]
SQL/DB Error -- [
    Error selecting database proxarxa_x!
  1. Are you sure it exists?
  2. Are you sure there is a valid database connection?
]
SQL/DB Error -- []
WebRutes

Presentació

Després de sentir durant anys i anys que els Hostalets de Balenyà no tenia res d’interessant, ja començava a ser hora que algú es plantegés fer algun treball o llibre per donar a conèixer tot allò que la gent ignorava. Aquests hem estat nosaltres, dos estudiants de segon de batxillerat amb un treball de recerca que hem fet amb molt de gust.

Després de sondejar diferents opcions, vam optar per fer un treball que barregés l’excursionisme (una de les nostres activitats preferides) amb aquest coneixement cultural del patrimoni del poble. Vam decidir establir l’inici i final de les rutes que pensàvem fer allà on hem passat tantes hores, l’Ajuda, i a partir d’un mapa de la zona unir un seguit de punts d’interès establerts. Vam establir per endavant tres rutes (cap als Hostalets, Tona i el que nosaltres en diem la Costa) i de seguida van anar sorgint diferents punts iidees. Però no hi havia temps ni informació per fer-ho tot. Finalment han quedat unes rutes molt completes i que passen per indrets molt bonics. Aquesta era una altra de les característiques d’un treball que volíem que fos diferent dels altres tipus de llibres o guies fets fins al moment: ensenyar els meravellosos camins de la zona i gaudir dels nostres boscos. És un treball on trobareu una barreja entre cultura i fer esport. De fet, això ha de ser el que inciti la gent a caminar: aprendre sobre els Hostalets de Balenyà i Tona. És una llàstima, però, no haver pogut fer tot el que volíem, bé per manca d’informació o pel tancament d’alguns punts d’interès local, com per exemple la maqueta F+F que tanca de novembre a març.

Per tant, volem convidar-vos a llegir i fer les nostres rutes prenent el recorregut no només des del punt de vista esportiu sinó que volem que aquest treball serveixi també per explicar la història, gaudir-ne i fer veure a la gent que té molts punts al voltant els secrets dels quals ignoren o, si més no, obvien. Volem fer una crida a recolzar el passat del món rural, ja que la història no només és Roma, Londres, París o Barcelona, sinó també és allò que per molts ha estat sempre un pilot de pedres, una creu bonica o una església qualsevol. Tenim tresors al voltant i això s’ha de donar a conèixer. Aquest és el nostre principal objectiu.